Regimul En Gros și En Detail

Asa cum se stie, comertul se poate desfasura sub forma comertului cu amanuntul (en –detail) sau cu ridicata (en-gros). Baza legala pentru definirea celor doua tipuri de gestiuni este OG 99/2000 .

Art. 4 al acestei ordonante prevede urmatoarele definitii:

Normele legislative privind comerțul, acesta se poate desfășura sub forma comerțului cu amănuntul (en-detail) sau comerț cu ridicata (en-gros).

Baza legala pentru definirea celor doua tipuri de gestiuni este OG 99/2000 . Art. 4 al acestei ordonante prevede urmatoarele definitii:

  • comert cu ridicata/de gros – activitatea desfasurata de comerciantii care cumpara produse in cantitati mari in scopul revanzarii acestora in cantitati mai mici altor comercianti sau utilizatori profesionali si colectivi;
  •  comert cu amanuntul/de détail – activitatea desfasurata de comerciantii care vand produse, de regula, direct consumatorilor pentru uzul personal al acestora;Important
  • Cele doua activitati nu se pot desfasura in aceeasi structura de vanzare (în cazul vânzărilor cu regim en-detail – vânzarea se face cu bon fiscal, în cazul în care este vorba despre regim en-gros – vânzarea se face cu factura)