Prezentarea si diferentele regimurilor de stoc en-gros si en-detail

Principii de baza fise de magazie:

Programul va crea cate o fisa de magazie in fiecare punct de lucru, pentru fiecare produs.
Fisele de magazie ale aceluiasi produs, din diferitele puncte de lucru, sunt legate de un cod intern, generat automat, astfel in cazul transferurilor programul stie automat pe care fisa se face transferul.

Definitii de baza

  • La accesarea modulului Gestiune Stoc, avem o lista de produse, cu denumirea si codul produselor cat si a stocului global. De pe aceasta lista putem accesa fisa produsului care contine lista fiselor de magazie in diferite puncte de lucru, detaliile produselor, poze, detalii pentru website, etc.
  • Tot in Gesiune Stoc gasim, sub meniul Gestiuni, lista fiselor de magazie dintr-un anumit punct de lucru selectat. Aici vedem stocurile locale cat si preturile de vanzare in punctul de lucru selectat. Acelasi produs poate avea pret vanzare diferit in fiecare punct de lucru.
  • Produsele care sunt similare si difera doar in marime sau culoare pot fi grupate si vor deveni variante, astfel avem conceptul de grupa de produse, cu mai multe variante. In cazul in care produsele se publica pe site, site-ul listeaza doar grupele de produse, si doar dupa ce intram pe un produs avem optiunea de a selecta marimea sau culoarea dorita, astfel selectand defapt produsul actual, care are un stoc concret. Aceasta configuratie permite urmarirea stocurilor pentru diversele variante (marimi, culori, sau orice alta caracteristica).

Campuri aditionale si caracteristici

Inainte de introducerea produselor putem defini campuri aditionale sau caracteristici la produse.

  • Definitie camp aditional: se va adauga o coloana aditionala cu o valoare pentru toate produsele existente. Astfel de coloane pot fi de exemplu: raftul, marimea, scop, utilizare recomandata.
  • Pentru cazurile in care nu toate produsele au aceeasi valoare, definim notiunea de caracteristica produs. Caracteristicile pot fi de exemplu marime si culoare, cu valori predefinite. Caracteristicile pot fi single sau multi, adica un produs poate avea mai multe valori sau o singura valoare. De exemplu la culoare, putem bifa mai multe culori la un produs, dar la marime doar una singura.

Diferenta dintre campuri aditionale si caracteristici este ca in cazul campului aditional, campul respectiv va aparea la toate produsele, chiar daca nu se aplica, iar in cazul caracteristicilor se bifeaza doar caracteristicile relevante. De exemplu putem defini o caracteristica “procesor” cu valori “intel” si “amd”. Caracteristica va fi setata doar la produsele care au procesor (calculatoare). Daca adaugam un camp aditional “raft”, atunci la fiercare produs putem introduce locatia produsului.
De stiut: Daca publicam produsul pe site, site-ul va genera automat filtre pentru caracteristicile definite.
Citeste tutorialul pentru definirea campurilor aditionale si a caracteristicilor.