Generare Vouchere de cumpărături – update 2018

Aplicație: BOCP CloudGest; Modul: Comenzi și Vânzări

Introducere

Aplicația BOCP include o opțiune pentru a genera coduri unice de reduceri care pot fi oferite ca și vouchere de cumpărături pentru a fideliza clienții.

Vouchere pot fi generate manual sau în mod automat după mai multe criterii: valoare vânzări lunare sau per vânzare, care depășește o sumă minimă, clienți înregistrați prin website după o anumită perioadă.

Voucherele sunt limitate la client și nu pot fi utilizate de alți clienți. Codurile sunt unice și nu pot fi utilizate de mai multe ori.

Voucherul poate fi imprimat sub formă de cod bare și poate fi scanat la vânzare sau poate fi trimis clientului prin email și poate fi utilizat la cumpărături pe website.

Configurare

Acest modul se acceseaza astfel: Vanzari->Vouchere

1. Generare automată

Pentru a genera vouchere automat, trebuie sa definim câteva sabloane care contin parametrii necesari pentru generarea codurilor unice (Sabloane Vocuhere):

definire voucher cumparaturi

Aici putem specifica o suma fixa sau procent discount, lungimea codului generat (maxim 32), valabilitatea codului generat și dacă intră în vigoare imediat sau doar luna următoare.

Lista șabloanelor ne dă o situație cu voucherele manuale și autogenerate:

lista-sabloane vouchere cumparaturi

Putem seta voucherul să fie generat automat:

  • dacă comenzile lunare depasesc un prag setat
  • pentru vanzari individuale avand o valoare minima specificata
  • pentru inscrieri pe website

Programul considera valoarea bonurilor de vânzare ca și suma de bază astfel sunt incluse vânzările cu bon fiscal și vânzările cu facturi fiscale, inclusiv comenzile de pe magazinul virtual.

Voucherele autogenerate vor fi trimise automat clientului prin email, utilizând șablonul de email predefinit.

2. Generare manuală

Se definește un șablon (de ex. Campanie Black Friday 2018 ) și se salvează conform instrucțiunilor de mai sus apoi se apasă butonul Generează cod manual.

Varianta 1: Pentru un anumit client

Se alege șablonul creat adineauri, apoi clientul și se apasă Generează cod reducere.

Varianta 2: Mai multe vouchere anonime

Se alege șablonul apoi se completează Seria (de ex. BF2018), numărul necesar de coduri care se vor genera (de ex. 10) și apăsăm Generează cod reducere.

Se vor genera 10 coduri diferite :

Varianta 3 : Din lista coduri existente

Se alege șablonul și apoi se introduc (cu copy/paste) coduri existente, generate cu alte softuri sau într-un program de calcul tabelar (de ex. OpenOffice Calc, MS Excel sau altul).

În exemplul de mai sus am deschis un tabel nou în OpenOffice Calc, în prima căsuța (A1), am introdus Seria, în a doua căsuță (B1), numărul de la care sa genereze codurile și în a treia căsuță (C1), formula =CONCATENATE(A1;B1) apoi am copiat conținutul căsuțelor de 10 ori, ca in imaginea de mai jos:

Aceste coduri pot fi trimise spre a fi tiparite la o tipografie, daca se doreste acest lucru.

In concluzie:

Voucherul poate fi trimis la client in format PDF sau imprimat imediat.

Codul poate fi utilizat pe site (dacă există) sau în modulul de vânzări se poate scana codul de bare de pe voucher (sau introdus manual).

Voucherele generate sunt asociate cu clientul selectat și nu pot fi utilizate pentru alți clienți.

Programul va alerta dacă codul utilizat nu este valabil sau a fost deja utilizat.

La vânzări generale (cu bon fiscal) daca se scanează un voucher, se va autoselecta și clientul voucherului.

Utilizare coduri de reduceri pe Webshop

Codurile generate pot fi utilizate atât în program (pot fi scanate pe vânzare) sau introduse pe webshop în cart.

Clientul trebuie sa fie autentificat pe site pentru a putea adăuga vouchere deoarece se verifica id-ul clientului dacă corespunde cu voucherul generat (alți clienți nu pot utiliza voucherul).

Voucherul este verificat dacă este valabil și adăugat la comandă.

utilizare cod reducere in cos

Voucherele care oferă un discount cu valoare fixă, de exemplu 10 lei, vor fi adăugate ca un articol discount, și valoarea discountului se calculează în subtotalul cartului care este utilizat pentru alte discounturi procentuale. De exemplu daca un client comanda produse în valoare de 200 lei și utilizeaza un voucher de 10 lei, totalul comenzii va fi de 190 lei. Daca pentru comenzile peste 150 lei este setat un discount procentual de 10% atunci se va calcula un discount adițional de 15 lei după subtotal.

Voucherele care oferă un discount procentual vor suprascrie orice alt discount procentual și clientul va primi procentul conform codul de voucher.

Modulul se activează contra cost și nu este inclus în pachetul standard de gestiune stoc și vânzări.

Pentru a genera vouchere pentru inscriere pe site, la conditia de generare selectam “la inscriere pe site”.

Este recomandat sa fie bifata si optiunea de a trimite automat prin email voucherele autogenerate, astfel clientul va primi codul automat dupa inscriere pe site.