Configurare si definire serii si numere facturi fiscale

Aplicație: BOCP Facturier online; Modul: Facturi Fiscale

Introducere

Inainte de a incepe lucrul cu programul, este necesar sa definim una sau mai multe serii pentru numerotarea facturilor.

Seriile se pot aloca la utilizatori sau la puncte de lucru, astfel doar un anumit utilizator sau utilizatorii alocati la un punct de lucru o sa aiba acces sa emita facturi din seria respectiva.

Putem defini scadenta implicita pentru facturi (ceea ce se poate edita la fiecare factura in momentul emiterii — optional) sau valuta implicita.

Putem defini si limba implicita pentru facturile emise din serie. Pentru alte limbi, se pot personaliza textele de pe factura si la produsele adaugate pe factura se va pune denumirea produsului din limba facturii (daca exista)

Aditional putem specfica daca facturile din seria respectiva sunt vizibile sau nu in contul clientului (Vizibil in cont parteneri)

Seria Externa: permite definirea unei serii de facturi emise pe suport hartie sau in alt program. In aceste serii se pot introduce doar facturi simplificate (client, total, incasari) fara optiunea de a introduce articolele. Este util daca se doresc introducerea soldurilor anterioare de la clienti.

Configurare

Se intră în modulul de Vânzari->Facturi Fiscale->Setari modul->Definire serie facturier

Pentru a emite o factura, trebuie mai întâi configurata o serie din care se vor emite facturile. Același procedeu se utilizează și în cazul emiteri unei facturi proforme (Vanzari-> Facturi proforme -> Setari modul-> Adauga facturier) sau în cazul chitanțelor (Vanzari -> Chitanțier -> Configurare modul-> Definire serie chitanțier)   .

  • se introduc datele pentru facturierul care va fi folosit (seria, numerotarea, scadența, valuta, cota Tva)
  • la limitări se pot configura punctul de lucru unde va fi folosit facturierul și persoana care poate sa il utilizeze
  • la alte setări există opțiuni pentru ca facturierul să poata fi vizibil în contul partenerului, să apară în sold sau sa se poata adăuga o factură externă (emisă dintr-un alt program sau emisa manual)

Se pot defini mai multe serii de facturier, iar la emiterea facturii se poate selecta de pe factura, seria din care se va emite.

Notă

Este foarte important ca la emiterea facturilor să alegem punctul de lucru și seria corectă pentru factură

Optiuni pentru personalizare serie:

personalizare serie facturier

Putem personaliza sectiunea de furnizor, astfel daca completam informatiile pentru serie, aceste optiuni vor suprascrie setarile globale, astfel putem specifica Numar telefon, email, adresa web, si logo personalizat pentru fiecare serie in parte.

La conturi bancare, programul va pune automat contul din valuta seriei (de ex. conturile USD, pe o factura cu seria in USD)

Optional putem bifa manual ce conturi sa apara pe facturile din serie. Daca nu se bifeaza nici un cont atunci se vor pune conturile conform sistemulul global.

Alte personalizări:

În această secțiune se poate insera un text care va apărea pe toate facturile emise din seria respectivă