Vânzări cu casă de marcat – POS ”Hybrid”

Aplicație: BOCP Gestiune Stoc și Vânzări; Modul:  POS

Introducere

O soluție inovativă, pentru vânzări cu o viteză sporită, fiind un software instalat local, pe calculator, în magazinsupermarket, magazin mixt sau retail, cu avantajele și facilitățile oferite de soluția noastră cloud BOCP, conectat prin internet.

Sincronizarea vânzărilor, implicit modificările de stoc, se vor face în contul online, în fundal, în fiecare minut, dacă există conexiune la internet sau când va exista conexiune la internet. Aceasta este caracteristica de sistem hibrid – online/offline.

Procedura de lucru și configurare

După terminarea procedurii de instalare (de care se ocupă echipa noastră de la tehnic), deschidem o fereastră nouă într-un browser la alegere și tastăm, în bara de adresă, localhost apoi apăsăm Enter.

Se va deschide o pagină, ca în imaginea de jos, unde trebuie să introduceți datele de acces cu care va logați și în contul online.

După ce v-ați autentificat se vor sincroniza produsele, serviciile și contactele din contul BOCP online. Pentru sincronizarea inițială aveți nevoie de acces la internet (pe durata sincronizării).

Se va deschide pagina de pornire cu lista vânzărilor de azi.

În partea stângă, lângă sigla BOCP găsim iconița pentru Meniu , unde putem găsi Lista produse, Agenda contacte și Setările

Pe primul TAB găsim IP-ul serverului și datele casei de marcat, setate din contul online, pentru acest POS. Tot aici vedem dacă sunt permise vânzările peste stoc (de către administrator) cât și opțiunea de a ascunde din lista de produse, pe cele care nu sunt pe stoc.

Important!

Pentru a emite bonuri fiscale trebuie să aveți instalat cel puțin Windows 10

Pe al doilea TAB găsim setările pentru update-ul versiunii softului, unde putem alege între cel ”instant” și cel ”de noapte” (adică în fiecare zi la prima pornire) sau putem dezactiva opțiunea de tot.

Pe următorul TAB avem opțiunile de resincronizare a listei de produse sau resincronizarea tuturor datelor din cont.

După ce am verificat setările, putem începe vânzările apăsând pe logo-ul sau din meniul Setări selectăm Vânzări apoi butonul ”Vânzare nouă”.

Se va deschide un Bon de vânzare gol în care putem să scanăm deja codurile de bară, să introducem denumirea sau codul produsului.

Pe bon se poate introduce și CUI-ul clientului. La închiderea bonului de vânzare, se poate emite factură, cu un singur click. Există posibilitatea de a încasa bonul fiscal cu card, tichete, voucher sau cash.

Dacă din diverse motive, trebuie să rămână o vânzare deschisă, se poate începe o vânzare nouă, apoi să se revină la vânzarea de dinainte.

La finalul zilei, cu un click se poate scoate Raportul Z sau pe parcursul zilei se poate scoate Raportul X.

Tutorial vânzări cu casa de marcat:

vanzari cu casa de marcat, gestiune, POS offline, facturare