Sales Leads – Clienți potențiali

Aplicație: BOCP CRM; Modul: Clienti Potentiali

Introducere

Sales Leads a fost conceput pentru firmele care au mulți clienți și trebuie urmărite discuțiile avute cu aceștia de mai mulți angajați.

Prin intermediul acestui modul se poate ține o evidență clară asupra situației clienților potențiali la nivelul firmei. Aceștia sunt centralizați ăntr-o bază de date, pe baza unui nomenclator care listează clienții în funcție de interes, status, locație sau utilizator alocat.

Configurare

Modulul se configurează de la Vânzări -> Clienți potențiali-> Configurare

Aici se pot configura:

  • Departamente
  • Domenii de interes
  • Statusuri pe diferite culori unde se pot seta Statusul inițial care să apară în cazul unui Lead nou sau statusuri care, dacă sunt setate, să se arhiveze lead-ul și să treacă din lista de Clienți potențiali, în lista de Arhivate.
  • La Mailuri personalizate se pot configura emailurile pe bază de șabloane care să se trimită automat la clienți. Se pot seta Categorii de șabloane în care să fie curpinse șabloanele aferente.
  • La Șabloane email predefinite se editează șabloanele pentru emailuri care să se primească în urma înscrierii unui potențial client prin formularul de contact inserat pe site.
  • Se pot adăuga Etichete prin care să fie marcate task-urile (ex. urgent, important)
  • La Setări formular se configurează textele care să apară clientului în caz de Dezabonare

Alte setări se pot configura de la tab-ul Settings unde:

  • se poate restricționa accesul utilizatorilor la lead-urile proprii
  • se pot defini ce alte coloane să apară în tabelul de clienți potențiali

Funcționalități

1. Preluare lead nou prin formularul de pe site

Aici puteți vedea cum se creează un formular pentru a colecta datele clienților potențiali. https://manual.bocp.eu/cum-creez-un-formular-pentru-a-colecta-clienti-potentiali-sau-mesaje/

Aceste formulare pot fi plasate pe orice site extern și odată completate de către un potențial client, lead-ul vă va apărea în lista de Clienți potențiali.

2. Introducere manuală lead nou

Se pot adăuga lead-uri pentru clienții deja existenți în Agenda de contacte sau se poate adăuga rapid un client nou.

Pe fișa lead-ului se pot adăuga notițe din discuții, unde se pot seta statusul și reamintire de revenire la o anumită dată și oră.

De asemenea clientul poate fi alocat unei liste în funcție de interesul pe care îl prezintă (Fierbinte, Cald , Rece)

Ulterior se poate reveni la fisa lead-ului apăsând pe denumirea clientului din lista de clienți potențiali sau pe iconița din dreptul denumirii pentru a deschide fișa într-o fereastră nouă.

Tot de pe fișa lead-ului se poate genera oferta de preț dacă este activ modulul Ofertare și comenzi

De asemenea pe baza ofertei se poate genera factura, care va apărea la tabul Facturi pe fișa lead-ului alături de alte facturi emise către clientul respectiv.

Factura se poate trimite pe email, salva în PDF sau printa