Modul Webshop – Inchirieri Autovehicule

Aplicație: BOCP Client Management; Modul: Chirii Autovehicule

Introducere

Acest modul permite introducerea si administrarea flotei auto, cu diverse caracteristici si specificatii, dintr-o interfata web cu posibilitatea de a le inchiria. Masinile se pot inchiria direct din BackEnd sau din catalogul online publicat pe site (cu motor de cautare si filtrare modele si marci dupa caracteristici)

Magazinul virtual permite clientilor sa selecteze locatia de preluare/returnare, tipul autovehiculului, perioada de rezervare cu posibilitatea de plata online.

Modulul de inchirieri auto se acceseaza din meniul VanzariChirie autovehicule.

Aici veti gasi TAB-urile principale : Disponibilitati, Rezervari/Chirii si Autovehicule.

In TAB-ul Disponibilitati se gaseste lista autovehiculelor care pot fi inchiriate pentru perioada setata prin Filtrare rezultate, in TAB-ul Rezervari/Chirii se gasesc listate toate chiriile in curs inclusiv cele returnate si in TAB-ul Autovehicule se gaseste lista autovehiculelor din gestiune.

Se vor accesa setarile modulului din meniul VanzariChirie autovehicule, butonul Setari modul si se vor completa pe rand: Optiunile de facturare, Locatiile parcurilor auto, Intervalele pentru preturi si Sabloanele documentelor de inchiriere/returnare autovehicul. Preturile / Interval se vor putea defini doar dupa ce se va adauga un autovehicul.

Pentru a adauga un autovehicul in gestiune se va accesa meniul Gestiune->Gestiune Stoc si se va apasa butonul galben din coltul din dreapta sus (+Adauga produs) apoi se completeaza campurile dorite (cele cu rosu sunt obligatorii) inclusiv descrierea .

Inchirierea unui autovehicul se face apasand butonul Rezervare apoi se completeaza campurile cerute (cele cu rosu sunt obligatorii).

Dupa confirmarea rezervarii se apasa Inchiriere autovehicul , se vor completa kilometrajul si cantitatea de combustibil (plin sau %) si se va genera procesul verbal de dare in chirie conform sablonului setat mai devreme . Autovehiculul inchiriat va aparea in Istoric rezervari (TAB-ul Rezervari/Chirii) unde se poate urmari data inchirierii, confirmarii si a returnarii, si nu va mai aparea in TAB-ul Disponibilitati.

La returnarea autovehiculului se va apasa Returnare , se vor completa kilometrajul de returnare, nivelul de combustibil din rezervor (plin sau %), se vor nota eventualele mentiuni si se apasa butonul Returneaza care va genera procesul verbal de returnare conform sablonului setat mai devreme.

Interfata de cautare si booking din Webshop chirii auto :

Detalii modul booking

1) definire masini, cu poze, descriere, model, marca, nr persoane, an fabricatie

2) tabel cu rezervari, neconfirmate si confirmate,

3) facturare rezervare

4) autoconfirmare rezervare pe baza incasarii pe factura

5) verifcator disponibilitate

6) generare contract inchiriere

6) urmarire itp, asigurari, casco

Detalii modul pe website pentru booking:

1) motor cautare dupa titlu sau descriere

2) cautare dupa perioada disponibila

3) comanda rezervare online de pe site

4) preluare si aprobare din backend

Modulul Webshop->Comenzi Online Shop se acceseaza din meniul Website->Comenzi O-Shop unde vor aparea toate comenzile de pe site cu toate datele necesare si unde apoi se pot prelua si se poate emite factura aferenta comenzii.