Configurare mai multe variante la produse

Aplicație: BOCP Gestiune Stoc și Vânzări; Modul: Nomenclator produse

Introducere

BOCP permite definirea mai multor variante pentru produse. Variantele se fac de obicei pentru o caracteristica unica, de exemplu marime sau culoare, fiecare varianta avand o marime sau o singura culoare.

Astfel, avem un produs virtual “Pantofi dama”, iar variantele ar fi marimile 6,7,8,9.

Pe site se doreste gruparea variantelor, astfel pe lista apare produsul cu poza și când se accesează pagina produsului, atunci utilizatorul alege varianta (mărimea) dorită și îl adaugă în coș. Fiecare varianta are stoc diferit si poate avea pret diferit.

STOC: Fiecare variantă este de fapt un produs separat, dar este grupată impreună cu celelalte variante pentru a fi mai ușor de administrat și să fie posibilă afisarea ca un singur produs pe webshop. Variantele au un titlu comun, și au un titlu variantă care poate diferi.

Configurare

Definirea caracteristicilor unice

Intrăm la Gestiune -> Gestiune Stoc -> Setări Modul -> Nomenclatoare -> Caracteristici și definim una sau mai multe caracteristici, de tip nomenclator (lista de valori). De exemplu: mărime, și apoi definim mărimile posibile. Caracteristica trebuie sa fie definită ca unica, să permită selectarea la doar o singură valoare pentru fiecare produs.

Crearea variantelor prin clonare

Se acceseaza modulul Website -> Webshop-> sau Gestiune Stoc -> Lista produse , se intra pe fisa produsului si se creaza varianta ca in imaginea de mai jos:

Putem crea de aici oricâte variante la produs.

Dacă avem deja mai multe produse care nu au fost create ca și variante, putem să le asociem la produsul selectat ca și variante.

Alocare caracteristici la produse

După ce am creat variantele, este necesar sa alocăm caracteristica la fiecare, de exemplu la marimea 6 să selectăm valoarea 6, la varianta 7 să selectăm valoarea 7.

Dacă avem și opțiuni de personalizare, atunci alegem și opțiunea disponibilă pentru fiecare variantă în parte, conform turorialului de configurare opțiuni de personalizare.