Comenzi produse furnizor

Aplicație: BOCP Gestiune Stoc și Vânzări; Modul: Comenzi furnizor

Introducere

Acest modul permite urmărirea necesarului de achiziții, generarea unei comenzi către furnizori și auto-generarea recepției pe baza comenzii (ce apoi poate fi editată dacă factura primită diferă de comandă)

Necesarul de achiziții:

La fiecare produs putem defini un furnizor preferat sau putem utiliza ultimul furnizor de la care s-a achiziționat produsul.

Comanda către furnizor

Pe baza acestor informații putem genera comenzi către furnizori în mod automat selectând produsele de pe necesar.

Modulul ne permite sa vedem rapid și ultimul preț de achiziție, pe comanda către furnizor se include și prețul de achiziție, astfel se poate verifica dacă produsele vin la alte prețuri sau la prețul agreat.

Comenzile au și o variantă text, generată pe baza unui șablon predefinit, ce se poate trimite prin email la furnizor în mod automat din ERP.

Configurare

Modulul se accesează din Gestiune -> Comenzi Furnizor

La tab-ul Config se pot seta:

  • Setări generale
  • Șablon pentru emailul ce se va trimite la furnizor
  • Șablon pentru comanda către furnizor

Funcționalități

Pentru a adăuga o comandă se apasă tab-ul +Adăugare comandă și se va deschide următoarea fereastră

Se adaugă produsele dorite pe comandă cu butonul Adaugă produs, se stabilește cantitatea dorită și se apasă Add iar după ce produsele au fost adăugate se Finalizează comanda.

De la tab-ul Comandă puteți selecta șablonul predefinit și apăsați butonul Generează comandă

În momentul în care comanda a fost livrată accesați tab-ul Recepție, de pe comandă, unde aveți posibilitatea de a genera NIR-ul pentru comandă.

Puteți vizualiza toate comenzile la tab-ul Lista Comenzi , istoricul produselor comandate la tab-ul Produse comandate sau necesarul de comandat la tab-ul Necesar de comandat

Necesar de comandat

Pentru a adăuga pe lista de necesar produsele care se vor adăuga ulterior pe o comandă se apasă butonul Adaugă produs de comandat. Se selectează produsul din listă , cantitatea, preț de achiziție, punctul de lucru și clientul final dacă este cazul

După ce s-a stabilit necesarul de comandat, se selectează produsele din listă și se generează o comandă

Comanda către furnizor se poate genera și din modulul de Ofertare și comenzi sau din CRM Producție, dacă este activ modulul Comenzi furnizor.