Transfer intre conturi (subgestiuni)

Aplicație: BOCP Gestiune Stoc; Modul: Transfer intre conturi

Introducere

Conturile contabile sunt denumite “subgestiuni” in BOCP pentru a fi mai simplu de inteles de catre utilizatorii care nu sunt contabili. Langa denumirile subgestiunilor apar si conturile contabile pentru a identifica mai rapid si usor categorizarea corecta a produselor.

Modulul Transfer Conturi permite mutarea unui produs dintr-un cont in altul. De exemplu daca s-a receptionat un produs pe contul de marfa si mai tarziu se decide ca o bucata va fi de fapt consumata ca si piesa intr-o lucrare, aceasta mutare se realizeaza cu ajutorul unui bon transfer intre conturi. Acest bon transfer va crea automat o receptie cu acelasi continut. Produsul va fi scos de pe contul de marfa cu o intrare in minus, la pretul de achizitie, fiind afisat si adaosul si TVA-ul in minus (daca este cu regim en-detail) si este introdus in contul de piese de schimb la acelasi pret de achizitie.

Se pastreaza datele referitoare la denumire lot si data de expirare (daca este cazul).

Configurare

Orice utilizator are dreptul de a crea un bon de transfer din punctul lui de lucru. Daca utilizatorul nu este limitat la un punct de lucru, va putea deschide un bon pentru oricare punct de lucru.

Utilizatorii pot edita doar bonurile deschise de ei (daca au fost finalizate), dreptul de redeschidere sau stergere se poate activa la drepturile utilizatorului.

Utilizare modul

Pentru a transfera unul sau mai multe produse dintr-o subgestiune in alta, accesam modulul Transfer Magazii din Gestiune si cream un bon nou:

creare bon transfer stoc

Alegem subgestiunile sursa si destinatie cat si punctul de lucru dupa care salvam si adaugam produsele (unul sau mai multe):

adaugare produse pe transfer intre conturi in gestiune

putem verifica transferul si se poate finaliza bonul:

vizualizare bon transfer produse intre conturi

Se poate accesa si receptia direct de pe bon, si vice versa, orice receptie generata automat pentru un bon de transfer conturi va contine automat si link catre bonul de transfer:

receptie atasata

Nota contabila:

Daca oricare dintre subgestiunile afectate au regim en-detail (produsul este tinut la pret vanzare), trebuie neaparat listata receptia aferenta care contine adaosul negativ si tva-ul stornat.

Pentru transfer intre doua subgestiuni unde se tine produsul la pretul de achizitie, ajunge si bonul de transfer, dar pentru procedura corecta rugam clientii sa se consulte cu departamentul de contabilitate.