Stergere si arhivare produse din gestiune

Aplicație: BOCP Gestiune Stoc și Vânzări; Modul: Nomenclator produse

Introducere

Pentru a proteja istoricul vanzarilor si a receptiilor, doar produsele care nu au avut nici o miscare (intrare sau iesire) pot fi sterse din sistem.

Produsele care au avut miscari se pot doar arhiva.
Produsele arhivate vor disparea din lista din gestiune si din listele de selectare produs, dar vor aparea pe toate rapoartele istorice.

De exemplu un produs a avut o receptie in decembrie si a fost vandut. Fiind un produs unic, care nu va mai fi rulat niciodata, se poate arhiva sa nu mai apara in nomenclator. Daca listam rapoartele de vanzari si de stoc din decembrie, acest produs va aparea totusi in raport, in lunile sau perioadele in care a avut rulaj.

Protectie aditionala pentru arhivarea produselor

Pentru siguranta rapoartelor, produsele care au stoc (in plus sau in minus) nu se pot arhiva.

Arhivarea unui produs care are stoc ar cauza acel stoc sa ramana in gestiune indefinit, nemaifiind posibila vanzarea lui deoarece produsul nu o sa mai apara la vanzare.

Astfel pentru a arhiva un produs, trebuie adus stocul la 0 mai intai.

Recuperare produse sterse si arhivate

Produsele sterse si arhivate se regasesc in Gestiune -> Gestiune stoc ->Lista produse-> Produse sterse

Doar administratorul contului are acces la lista si poate restaura un produs sters sau arhivat.

Stergerea permanenta a produselor nu este posibila din cauza mai multor referinte interne, chiar daca nu a avut stoc, produsul poate aparea in istoricul de procesari al utilizatorilor sau in alte locuri, sincronizari, ale caror referinte trebuie sa ramana intacte.