Configurare pentru schimbare din plătitor de TVA în neplătitor de TVA și invers

Aceste setari se fac în cazurile în care o companie sau firmă se schimba din plătitor de TVA în neplătitor de TVA, sau invers. Acum clienții noștri au opțiunea de a face această modificare la: Setari Cont-> Configurare TVA.

Menționăm că tot acest proces de schimbare durează aproximativ o zi in cazul in care aveti mii sau sute de produse.

Scriptul de schimbare TVA se poate aplica si pentru servicii predefinite.

Exemplu:

In cazul unei firme X, care pana acum era platitoare de tva si avea 19% TVA pe fiecare produs: Daca s-a schimbat la neplatitoare, tva-ul implicit trebuie setat la 0, apoi rulat scriptul. Se seteaza toate produsele care au la tva 0,iar  pretul fara tva sa fie recalculat cu TVA 0, astfel pretul fara tva va deveni acelasi cu pretul cu tva.
Daca era invers si acum o firma are 0 tva la vanzare si devine platitoare (acest caz e cel mai des) atunci se pune 19% implicit si se ruleaza scriptul corespunzator:ori se pastreaza preturile cum sunt si se include tva-ul pe preturile deja existente.

Daca firma lucreaza cu mai multe cote de tva (are setate mai multe cote la produse diferite), acest script va reseta toate produsele la cota tva implicita.

Trebuie modificata cota TVA si la facturile fiscale si proforme. Se acceseaza modulul Vanzari-> Facturi fiscale (facturi proforme)-> Setari modul-> se selecteaza facturierul dorit-> Editare-> si se modifica cota TVA

In cazul in care aveti si un magazin online conectat la programul de gestiune BOCP, trebuie sa modificati cota TVA si la transport.

Se acceseaza modulul Website-> Webshop-> Configurare site-> Optiuni comenzi-> Livrare-> selectam metoda de livrare-> Editare-> si modificam cota TVA