Cereri de transfer de catre utilizatori

Aplicație: BOCP Gestiune Stoc; Modul: Transfer intre magazii

Introducere

Aceasta facilitate permite utilizatorilor din magazii (puncte de vanzare) sa plaseze comenzi de transfer (alimentare a stocului) catre un gestionar central sau depozit.

Configurare

Orice utilizator are dreptul de a crea o cerere de transfer din punctul lui de lucru. Daca utilizatorul nu este limitat la un punct de lucru, va putea deschide o cerere pentru oricare punct de lucru.

Pentru utilizatorii care sunt gestionari (pot efectua transferuri) trebuie bifata cel putin una dintre drepturile: Poate transfera de oriunde sau Poate initia transfer de la el:

Sistem->Setari cont->Utilizatori->Detalii

configurare drept transfer

La firme mai mici de obicei este o persoana care face toate transferurile si are dreptul total. Daca sunt mai multe depozite se pot seta doi utilizatori care sa poata face transfer, dar doar din depozitul alocat.

Utilizare

In modulul Gestiune-> Transfer Magazii apare sus un buton pentru a initia o cerere de transfer:

lista necesar de transfer produse intre gestiuni

Sub punctul Cereri de transfer se pot vizualiza cererile existente cat si statusul daca cererea a fost onorata sau nu.

La crearea unei cereri, utilizatorul adauga produsele in cantitatile necesare pe cererea deschisa si apoi o finalizeaza:

necesar transfer produse gestiuni

La vizualizarea necesarului de transfer avem si situatia cu cantitatile cerute cat si cantitatile ramase. Este posibila crearea mai multor transferuri din mai multe puncte de lucru pentru a onora aceeasi cerere.

Gestionarul (persoana cu drept de transfer) va vedea butonul Transfera produsele cerute si va avea optiunea sa selecteze sursa transferului (depozitul lui, daca e limitat, sau alte depozite):

generare transfer stoc partial

Gestionarul alege depozitul si vede instant cat poate transfera. Butonul Transfer produse va genera un bon transfer cu produsele cerute.

Nota: bonul de transfer genereaza instant iesirile de pe stoc si se genereaza avizul de transfer. Utilizatorul la destinatie va trebui sa intre la sectiunea Transferuri catre mine si sa receptioneze produsele.

Important: Daca optiunea de autoreceptionare este activata atunci in momentul transferului produsele vor fi receptionate automat la destinatie.

Setari modul->Optiuni transferuri

Daca cererea nu a fost complet onorata, se va afisa cantitatea ramasa si se poate reveni mai tarziu pentru a genera inca un transfer cu diferenta.