Gestiune Produse

Aplicație: BOCP Gestiune Stoc și Vânzări; Modul: Gestiune Stoc

Introducere

În modulul de Gestiune Stoc se poate administra stocul pe care îl avem introdus, beneficiind de  facilitățile de care dispune programul și care sunt prezentate în acest tutorial.

Modulul se accesează din Gestiuni -> Gestiune Stoc

Configurare

Configurarea se face în partea dreaptă, accesând iconița

Sunt mai multe setări pe care le puteți face:

 1. Setări inițiale: se alege sistemul de descărcare a stocului și se alege garanția pentru produsele noi (valoare implicită), se mai definesc categoriile pentru stoc
 2. Subgestiuni: se pot bifa/alege doar acele subgestiuni care vor fi folosite
 3. DB (Database): se pot adăuga cămpuri personalizabile, care pot fi vizibile pe fișa de magazie sau pe factură (se poate alege și opțiunea ca aceste cîmpuri personalizate să fie obligatori sau să apare pe importul de produse )
 4. Unelte: aici se pot face setări pentru reglarea stocului, existând mai multe opțiuni (recalculare stoc, produse duplicate, curățare fișe, câmpuri DB, validare DB)
 5. Șabloane: poate fi editat în așa fel ca procesul verbal de schimbare de preț, care se generează automat să fie personalizat.
 6. Rezervare: setare număr de zile rezervare
 7. Cont Partener: se pot face setari pentru contul de partener prin care,  se pot plasa comenzi de către parteneri direct de pe stoc
 8. Alerte Stoc: se poate seta o alertă prin mail în cazul în care stocul scade sub un anumit prag

Utilizare

După finalizarea recepției pentru produsele nou create se generează în program o fișă de magazie (având toate detaliile legate de produs)

Produsele sunt organizate în fișe de magazie. Pentru fiecare produs, la fiecare punct de lucru/magazie, se creează o Fișă de Magazie.

 • Fișa de Magazie conține denumirea produsului, o scurtă descriere, prețul de vânzare, reduceri, stocul produsului și alte informații utile.
 • Fișele din puncte de lucru diferite sunt legate de același cod de produs, astfel se realizeză transferul simplu și ușor între puncte de lucru/magazii.
 • Pentru fiecare Fișă de Magazie se generează și un cod intern unic, care se poate imprima pe etichete autoadezive și se pot folosi pentru a identifica produsul sau se poate folosi codul existent de pe produs.
 • Produsele pot fi identificate după cod produs, cod de bare, denumire sau cod intern.

Fisa de Magazie

Pe Fișa de Magazie există mai multe opțiuni:

a. se poate edita produsul , dacă mai are o caracteristică, ce nu a fost introdusa la crearea fișei de magazie

b. se poate selecta magazia/punctul de lucru sau subgestiune în care se află produsul (existând posibilitatea de a avea un produs în mai multe subgestiuni)

c. există posibilitatea să se imprime codul de bară (poate fi un cod generat de program sau introdus la crearea fișei produsului)

d. se poate schimba prețul de vânzare a produsului, sau oferi un discount periodic (se face accesând iconița cu etichetă   eticheta, programul generează automat un proces verbal pentru schimbare de preț în cazul schimbării prețului de vânzare

e. există opțiunea de a crea automat o variantă pentru produs sau se poate asocia un produs nou ca o variantă pentru cel existent

(se accesează iconițele iconita

f. se pot genera diferite rapoarte în gestiune pentru a vizualiza stocul dintr-o perioadă selectată, valoarea intrărilor și ieșirilor, profitul realizat, valoarea stocului și alte informații.

rapoarte

Rapoartele se referă la :

a. situația stocurilor

b. balanța de stocuri

c. raport de intrări și ieșiri de pe stoc

d. rapoarte pentru consum

e. rapoarte pentru recepții produse

f. transferuri

g. jurnal de mișcari pe stoc

 

Rapoartele se pot filtra pe perioadă, categorii de gestiune, furnizor, caracteristici.

Pot fi trimise prin email, descărcate în PDF sau printate direct din browser.