Configurare de baza

Configurare de bază

a) Configurare Module

Modulele din cadrul BOCP sunt configurate automat de la începutul activării acestora cu setări implicite, însă fiecare modul poate fi configurat independent. În cadrul fiecărui modul accesat, pagina de configurare va putea fi accesată făcând click pe butonul “Configurare Modul”, clipboard01 de obicei situat în partea dreaptă.

b) Utilizatori: Creare, configurare, ștergere

Definitie utilizator: poate fi angajat, contabil, administrator

Accesare program: CUIFIRMA.numeUtilizator – Ex: RO111111.PopescuIon

Crearea utilizatorilor

Pentru a crea un utilizator, trebuie urmați pașii: Sistem -> Setari Cont -> Utilizatori -> Adauga Utilizator

În noua fereastră se completează datele utilizatorului conform capturii de mai jos:

date

Configurarea utilizatorilor

Pentru a configura orice utilizator, se intră la: Sistem -> Setari Cont -> Utilizatori, iar in dreptul fiecărui utilizator se află un buton denumit Detalii. Configurarea utilizatorilor constă în oferirea acestora acces la anumite module sau posibilitatea acestora de a-și schimba sau nu parola.

a

 

Pentru ai oferi unui utilizator acces la un modul, e nevoie doar sa bifați modulul la care doriți ca acesta să aibă acces.

Definiție: coloana “Mini-admin” – în cazul în care aceasta e bifată, utilizatorul va avea acces la configurarea anumitor module.

 

Stergerea utilizatorilor și modificarea parolelor

Pentru a șterge un utilizator, se poate folosi   X-ul din dreptul acestuia.

Pentru a schimba o parolă se accesează iconița Detalii din dreptul utilizatorului si tab-ul Schimbare parola.

c) Puncte de lucru/Gestiuni/Magazii

Important:

 • Punctele de lucru, gestiunile, magaziile, se crează dintr-un singur loc. Din punct de vedere al softului, toate trei sunt același lucru. De ce?: un punct de lucru poate fi un magazin intr-un oras, un depozit, un atelier, o magazie – în toate se poate ține o gestiune și în toate se poate face o vânzare.
 • Fiecare punct de lucru are nevoie de o denumire, o adresă si un regim: en-detail sau en-gros. Ex: Magazia nr. 4, Atelier Sticla, etc
 • Un utilizator poate fi atribuit unui anumit punct de lucru/gestiune/magazie

Creare punct de lucru nou

Pentru a crea un nou punct de lucru/gestiune/magazie trebuie urmați pașii următori:

Sistem -> Setari Cont -> Puncte de lucru -> Adauga punct de lucru

Pentru a atribui un punct de lucru pentru un anumit utilizator trebuie urmați pașii:

Sistem -> Setari Cont -> Utilizatori -> iar din dreptul utilizatorului se acceseaza iconita Detalii,  la coloana Aloca la puncte de lucru se selecteaza punctul de lucru dorit.

d) Altele

Import contacte

Importarea de contacte se face dintr-o lista CSV sau dintr-un tabel excel. Pentru a accesa opțiunea de importare contacte se accesează: Contacte -> Agenda contacte -> Setari Modul clipboard01-> Import Clienți.

 

 1. Se bifează sau se debifează câmpurile pe care doriți să le importați, conform capturii.

import

 

 1. Se face click pe butonul clipboard01
 2. Se alege fișierul sau se copiază textul sursă. Se alege separatorul, apoi click pe salvează.
 3. În cazul în care unul dintre câmpurile care sunt în import nu sunt corect editate, programul va afișa un mesaj de eroare și un tabel cu o previzualizare a importului. In cazul in care totul e ok, se confirmă importul.

Mențiuni:

 • Ordinea coloanelor trebuie sa fie echivalentă la coloanele din BOCP.
 • Dacă folosiți un modul care necesită selectarea unui client sau a unui furnizor, va trebui să filtrați lista și să selectați “Toate”. Dacă ați folosit un contact pentru prima oara de exemplu în modulul Facturier, acesta va fi automat setat în program ca și Client. A doua oară când va trebui să selectați acel contact pentru o vânzare de ex. acesta va apărea automat în lista de clienți. Același lucru este valabil și în cazul furnizorilor.
 • Adițional, se pot importa și contacte din G-mail.

Setări avansate

Configurare E-mail

În cazul în care doriți ca anumite mailuri trimise din cadrul BOCP să apară destinatarilor ca și mailuri trimise de pe o adresă selectată de dvs, va trebui să faceți o configurare de e-mail.

 1. Se accesează Sistem -> Setari cont -> Setari Avansate -> Mail Server
 2. Se adaugă un cont de e-mail
 3. Se completează câmpurile necesare.
 1. Adițional, se poate seta ce nume să apară la destinatari, la cine să mai ajungă mailurile folosind BCC și semnătura.

Datele care trebuie completate pot fi găsite în panoul de control al pachetului de găzduire (Cpanel) sau solicitând aceste date de la providerul dvs de e-mail.

Din Cpanel, aceste informații le puteți găsi la Email Accounts. Din dreapta adresei de e-mail, se dă click pe More -> Configure Email Client.

– Username-ul va fi adresa dvs de e-mail

– Parola va fi parola stabilită de cand ați creat contul sau parola cu care va autentificați la e-mail de obicei.  Adresa de incoming si outgoing este de obicei mail.domeniu.ro. Pentru adresa de la outgoing server de obicei este setat portul 26, iar la incoming 143 pe IMAP si 110 pe POP3. Se pot adăuga mai multe conturi de e-mail.